logo
SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ANSYS Programı ile Sonlu Elemanlar Yöntemi Eğitimi

Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-SEM) ile Durmazlar Makine Arge Merkezi arasında, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında ortaklaşa bir eğitim programı gerçekleştirildi.

BTÜ Sürekli eğitim Merkezi (SEM) bünyesinde yürütülen “ANSYS Programı ile Sonlu Elemanlar Yöntemi Eğitimi, 27 Eylül 2017- 10 Ocak 2018 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi. Yürütülen eğitim programına yönelik değerlendirmede bulunan Eğitim Koordinatörü ve hocası, BTÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kanber, “Amacımız ülkemizde faaliyet gösteren ve ARGE araştırmaları yapan firmaların, artık daha bilimsel ve kendi teknolojisini sürekli geliştiren hale getirilmesidir.” diye konuştu. İnovatif ürünler ortaya koymanın ARGE ekibinin sürekli geliştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Durmazlar Makine ARGE Merkezi Müdürü Oktay Çelenk, “Eğitimin ikinci ayağı için planlama üzerinde çalışıyoruz. Bilgi ve teknoloji sürekli değişiyor bu nedenle eğitim faaliyetlerinin sürekli olması için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 ay süren eğitim programının ardından eğitime katılan ARGE birimi mühendislerine katılım belgeleri teslim edildi.